Hírek

Vetés a naplementében

Enying közelében ezeket a csodaszép tavaszesti fotókat készítettük a vetési munkálatokról:

2014. Ápr. 16. 14:50
Tovább

Tekintse meg az Új Mezőgazdasági Magazin adását!

Fejlesztéseinkről, tervekről, a műtrágyák jelenéről és jövőjéről kérdezett bennünket Aszódi János műsorvezető. Arról is beszélünk a műsorban, hogy milyen szolgáltatásokkal segítjük a Gazdákat? Nézze meg a videót!

2014. Ápr. 7. 13:05
Tovább

Mi az a 6 ok, amiért érdemes a Fertilia starter műtrágyáit választania?

Valljuk, hogy az adott növénykultúra számára a valóban szükséges hatóanyagokat célszerű kijuttatni, biztosítva így a kultúrnövény fejlődési fázisainak megfelelő tápanyag ellátást. Mindezt úgy, hogy az Ön pénztárcáját is kíméljük, hiszen a ráfordítás többszörösét nyerheti vissza a célirányosan, jól megválasztott műtrágya használattal.  

2014. Márc. 31. 15:54
Tovább

Mikrostarter adapter Pázmándon

  Pázmándi Partnerünknél is indulhat a mikrogranulátum szórás! Műszaki kollégáink a napokban felszerelték az adaptert vetőgépére, így a vetéssel egy menetben, 15-20 kg/ha dózisban megoldott az UMG MICRO termékcsalád kijuttatása.

2014. Márc. 31. 15:33
Tovább

Fertilia hírek a Facebookon is

Naprakész tápanyag-utánpótlási híreink, cikkek a nagyvilágból, újdonságok, érdekességek és nyereményjátékok Facebook oldalunkon! Csatlakozzon hozzánk, szóljon hozzá anyagainkhoz, kérdezzen tőlünk, mondja el tapasztalatait, szívesen vesszük! Alakítsuk együtt a jövő mezőgazdaságát!

2014. Márc. 24. 16:06
Tovább

Önnek is gondot okoz a tavaszi mikrostarter vetéssel egy menetű kijuttatása?

A Fertilia Kft. igény esetén igen kedvező feltételekkel mikrogranulátum szóró adaptert is biztosít Partnerei számára!  

2014. Márc. 12. 12:24
Tovább

A kukorica tápanyagigénye a starterezés tükrében

A kukorica hazánk egyik legfontosabb gazdasági növénye, hazai klímánkon biztonságosan és nagy termésátlaggal termeszthető. A magas termésátlag elérésének egyik legmeghatározóbb tényezője a megfelelő tápanyagellátás, az intenzív műtrágyázás.  

2014. Márc. 12. 11:51
Tovább

A napraforgó tápanyag ellátásáról

A napraforgó a harmadik legnagyobb területen termesztett szántóföldi növénykultúránk. A vetésterület és termésmennyiség dinamikus  növekedése egyrészt a magasabb termésátlagot produkáló hibrid vetőmagvak piaci megjelenésének, másrészt a megnövekedett  felhasználói  igényeknek köszönhető.  

2014. Márc. 11. 16:34
Tovább

Mikrogranulátum akció! A piacon a legkedvezőbb áron!

Nem vásárolta még meg a tavaszi mikrostartert? Használja ki a finisben egyedülálló márciusi akciónkat és jusson most extra kedvezményes áron UMG MICRO StarterMax műtrágyáinkhoz, páratlan kondíciókkal!  

2014. Márc. 5. 13:40
Tovább

Itt a mikrogranulált starter műtrágya szezon!

A Fertilia Kft. most minden 10 zsák (20 kg-os papírzsákos kiszerelésben) növényspecifikus UMG MICRO ZeaStart, UMG MICRO HeliaStart, UMG MICRO BetaStart műtrágya megrendelése mellé 1 zsákot grátisz ad Partnerei számára!  

2014. Febr. 24. 09:48
Tovább

Döntsön tudatosan! Fertilia műtrágyázási technológia 2014

A piaci versenyképesség szempontjából a növénytermesztési technológiák szerves része a megfelelő, okszerű műtrágyázás, az elvárt hozamok és minőség költségtakarékosan és környezetkímélő módon való elérése. Hazánk agroökológiai feltételei kiváló lehetőséget biztosítanak a minőségi növénytermesztés számára. Azt, hogy Milyen műtrágyára van valóban szüksége az adott növénykultúrának?, Mekkora dózisban? és Mikor jutassuk azt ki?, elsősorban a talaj- és növényvizsgálatokból tudható meg teljes bizonyossággal.    

2014. Febr. 5. 11:56
Tovább

2014-es tavaszi műtrágya ajánlataink

A Fertilia Kft. saját gyártású Gramix starter NPK és UMG MICRO műtrágya ajánlatai:    

2014. Jan. 7. 11:35
Tovább

Mitől talaj a talaj?

A talajban élő mikroszervezetekről, azok szerepéről és a termesztett növényeinkre gyakorolható és valójában gyakorolt hatásairól olvassa el írásunkat!  

2014. Jan. 8. 16:23
Tovább

FertiSol és MASSulfix műtrágya ajánlataink 2014. tavaszán

Növényspecifikus MASSulfix és folyékony FertiSol ajánlataink a tavaszi időszakban:

2014. Jan. 6. 14:55
Tovább

Kukorica Termésverseny 2013.

2013. december 13-án Gödöllőn került megrendezésre az V. Kukorica Termésverseny átadó rendezvénye, melyen a Fertilia műtrágyáit (egyedi Gramix NPK, UMG MICRO ZeaStart) használó Kardos Ferenc, a Kardos Farm Kft. tulajdonosa érdemelte ki 14,2 tonnás termésmennyiségével a Kárpád-medencei Nagydíjat! Ezzel Országos I. helyezést ért el!

2014. Jan. 5. 16:42
Tovább

Évjárattól független starter hatás mérése: idén 13,8 %-os termésnövekedés kukoricában

Az MTA Agrártudományi Kutatóközpontban 2011. óta folytatunk startertrágyázási kísérletet műtrágyáinkkal. 2012-ben és 2013-ban már kombinált, az UMG MICRO ZeaStart és a széles mikroelem tartalmú Gramix NPK kettősének hatásvizsgálatai mellett cégünk egyedülálló újdonsága, a Rizodyne talajaktivátor hatásának mérése is a kísérletek része volt.  

2013. Dec. 4. 12:26
Tovább

A minőségi termesztés, hozamnövekedés kettős mércéje - a kukorica és napraforgó tükrében

A tavaszi vetésű szántóföldi növényeink tápanyag utánpótlásában egyre inkább szerepet játszik a megfelelő, harmonikus tápanyag ellátást biztosító starterműtrágya vetéssel egy menetű kijuttatása, az adott kultúrnövény tápanyag igényéhez igazodó, növényspecifikus műtrágyák használata.  

2013. Nov. 29. 11:58
Tovább

Kerekasztal beszélgetés a NAK-nál Pécsett

Múlt csütörtökön a Baranya Megyei Agrárkamara látta vendégül cégünket, és Peteli Zoltán gazdálkodó Partnerünket a Kamarai Kártya népszerűsítésének apropóján.  

2013. Nov. 28. 17:29
Tovább

Megszületett az első megállapodás!

A Tolna Megyei Agrárkamara konferenciaterme adott otthont annak a sajtórendezvénynek október 24-én Szekszárdon, aminek apropója azon elsőként megkötött megállapodás volt, mely az új Nemzeti Agrárkamara és a Fertilia Kft. között lépett életbe.

2013. Okt. 25. 15:26
Tovább

Az Agrár Média Iroda videointerjúja Simon Péterrel

A Fertilia műtrágyáiról, a közelmúltban elnyert díjakról, elismerésekről adott interjút Simon Péter az Agrár Média Iroda csapatának.

2013. Okt. 7. 15:49
Tovább

Beszélgetés kezdetről, jövőről

Simon Péter ügyvezetővel Dr. Bódis László, az Agrofórum munkatársa készített üzemlátogatással egybekötött riportot. A kötetlen eszmecsere alkalmával munkáról, hobbiról, elismerésekről, a jövő irányvonalairól is szó esett.

2013. Okt. 2. 13:12
Tovább

Átadták az agrárkamara első kártyáit

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara első tagkártyáit átadták a NAK tagjainak, melyek különféle kedvezményeket, könnyített finanszírozási lehetőséget is nyújtanak a kártyabirtokosok számára. Cégünk elsőként csatlakozott a kedvezményeket adó vállalkozásokhoz.

2013. Szept. 25. 16:07
Tovább

OMÉK Növénytermesztési Díjat kapott a Gramix NPK termékcsalád

Szeptember 18-22. között újra megrendezésre került az OMÉK. Gramix NPK műtrágyánk az OMÉK Növénytermesztési Díj kategóriában díjat nyert, melynek átadására a kiállítás nyitónapján került sor.  

2013. Szept. 10. 16:19
Tovább

A Rizodyne talajaktivátor szerepe a repce- és búzatermesztésben

A sikeres repce- és búzatermesztést, annak jövedelmezőségét, a megalapozott termésbiztonságot alapvetően a fajta, genetikai háttér, a környezeti hatások, és a termesztés technológia határozza meg. Lényeges kérdések, hogy: Milyen műtrágyára van szükség adott termőhelyen termelt növénykultúráknak, mekkora dózisban és hogy mikor jutassuk azt ki?    

2013. Aug. 26. 10:35
Tovább

Magyar Termék Nagydíjas az UMG MICRO

Cégünk a Magyar Termék Nagydíj 2013. évi pályázatán elnyerte a saját gyártású és fejlesztésű UMG MICRO mikrogranulált starter műtrágya családdal a Magyar Termék Nagydíj Kitűntető Címet.

2013. Szept. 5. 13:51
Tovább

Szakmai fórum

2013. augusztus 29-én csütörtök délelőtt ÉLŐ szakmai kérdezz-felelek szaktanácsadó, fejlesztő csapatunkkal az Agrotrend oldalán! Téma: Az őszi alaptrágyázás - műtrágyákról, tápanyag visszapótlási technológiákról a szántóföldi növény-termesztésben.

2013. Aug. 22. 16:19
Tovább

6 kukoricacső egy tőn? Igen!

Hajdúszoboszlói Partnerünk rendhagyó kukorica termése 1 tőn 6 csövet hozott a területén. Ilyen extra eredménnyel ritkán találkozni!

2013. Júl. 30. 11:43
Tovább

Első lépés a sikeres terméshez a biztonságos áttelelés!

Hazánk szántó területének kb. 40 %-át a nyár végi és őszi vetésű repce és kalászosok foglalják el. Ezen növényeink vetéséhez célszerű időben elvégeznünk a talajmunkákat. Az optimális vetési időtől való eltérés befolyásolhatja a növényeink csírázási-kelési esélyét, a jó begyökeresedést, aminek következménye a rossz télállóság és ez végső esetben terméscsökkenést eredményez.    

2013. Júl. 9. 15:44
Tovább

FMB Konferencia és Kiállítás Budapesten

Június 26-27-28-án tartották a Műtrágyagyártók és Forgalmazók Közép- és Kelet Európai Konferenciáját és Kiállítását Budapesten, melyen egyedüli magyar műtrágyát gyártó cégként a Fertilia Kft. is jelen volt kiállítóként.    

2013. Júl. 8. 16:28
Tovább

Hatékonyság a tápanyag gazdálkodásban

Június 4-én kedden Belvárdgyulán az őszi vetésű növények tápanyag utánpótlásának témakörében szántóföldi bemutatóval egybekötve elmondjuk társelőadóinkkal karöltve, hogy mit tudunk ajánlani a sikeresebb növénytermesztés érdekében.

2013. Máj. 27. 11:28
Tovább

Szántóföldi repce és őszi búza bemutató

  Szeretettel meginvitáljuk Önt 2013. május 31-én pénteken a "Starter műtrágyázási kísérletek repcében és őszi búzában" témájú rendezvényünkre Lengyeltótiba.

2013. Máj. 23. 12:50
Tovább

A tápanyaghiány komoly stresszhelyzet a növény számára – van megoldás, a két lépcsős startertrágyázási technológia

A növények fő tápelem ellátása gyökéren keresztül történik, aminek alapfeltétele, hogy a tápelemionoknak el kell jutniuk a gyökér felületéhez.  

2013. Ápr. 23. 10:02
Tovább

A hatékonyság fokozók szerepe

  Az UMG MICRO mikrogranulált starter készítmények olyan szerves és ásványi eredetű anyagokat tartalmaznak, melyek nagymértékben hozzájárulnak a termék hatékonyságának növeléséhez.   A gyártási technológia során alkalmazott szerves eredetű alapanyag beépül a granulátum szemcsébe, s a benne lévő szerves hatóanyagok pozitív hatása érvényesül műtrágyánkban.    

2013. Ápr. 15. 09:33
Tovább

Alkalmazkodva az időjáráshoz

Hozza be a 2 hetes vetési késést, kapcsoljon növénye turbófokozatra az UMG MICRO-val!   Ön is el van keseredve a folyamatos esőzések miatt? Tanácstalan, mi tévő legyen, hiszen meghiúsult a tervezett vetés?    

2013. Ápr. 3. 15:22
Tovább

Mikrogranulált starter műtrágya akció

A tavaszi kapás növények vetési munkálatainak közeledtével a következő termékeket ajánljuk figyelmébe:

2013. Márc. 18. 16:00
Tovább

Komplex vállalati technológia fejlesztés cégünknél

A GOP-2.1.1-12/B-2013-1727 pályázat keretében műhelyünk felújításával párhuzamosan az információs technikai háttér is megújításra kerül, mellyel a projekt hozzájárul a munkahelyek megtartásához, hosszú távú megőrzéséhez, és a korszerű munkakörülmények biztosításához, valamint a fenntarthatósági szempontok figyelembevételéhez egyaránt. 

2013. Ápr. 2. 12:35
Tovább

Szántóföldi bemutatóval egybekötött szakmai nap

„TEMPO – Magasabb szint a precíziós vetésben” mottóval a Väderstad Kft-vel közös szervezésben szántóföldi bemutatóra és szakmai napra invitáljuk Önt 2013. március 18-22. között az ország 5 különböző helyszínén.  

2013. Márc. 6. 15:20
Tovább

Országos rendezvénysorozatunk

Február-március hónapokban országos rendezvény-sorozatot indítottunk útjára, melynek utolsó állomása március 5-én Győrben került megtartásra.

2013. Febr. 22. 16:05
Tovább

AGROmashEXPO díj

UMG MICRO termékcsaládunk elnyerte az AGROmashEXPO 2013. Hazai Termékfejlesztési Különdíját az input kategóriában, mely komoly szakmai elismerés, visszacsatolás a Fertilia Kft. számára.

2013. Febr. 8. 11:59
Tovább

Az UMG MICRO növényspecifikus műtrágyák kísérleti háttere

Az UMG MICRO termékcsalád piacra lépését több éves fejlesztési munka előzte meg, aminek fontos munkafázisa volt bizonyítani, hogy az UMG MICRO igazolja -e a tervezett hatékonyságot, formázása megfelel-e a gyakorlatban előforduló gépi kijuttató eszközökön történő kiszórásra?  

2013. Febr. 7. 14:50
Tovább

Kettős hatású, talajjavító és tápanyag szolgáltató tulajdonságú granulált készítmények kifejlesztése

Pályázat keretében olyan termékkört fejlesztünk, melyek alkalmasak vízmegtartó képességük folytán nagymértékű talajjavításra, folyamatos tápanyag kibocsátásra, és a műtrágya hatékonyságának javítására.

2013. Jan. 16. 14:45
Tovább

Startertrágyázás növényspecifikus mikrogranulátumokkal

Napjaink növénytermesztési gyakorlatában fokozódik az igény a költségtakarékos, hatékony agrotechnikai módok alkalmazására, a termőhely adottságait figyelembe vevő műtrágyázási technológia következetes használatára.    

2012. Dec. 19. 09:00
Tovább

Bizonyított starterhatás Gramix NPK-val

A mikroelemmel kiegészített Gramix NPK termékeinkkel több éve folynak tápelem trágyázási kísérletek, mind kutató intézeti kis parcellás, mind üzemi szabadföldi terület nagyságokon.  

2013. Febr. 7. 14:18
Tovább

Kukorica Termésverseny díjátadó

December 14-én Gödöllőn megrendezett IV. Kukorica Termésverseny Díjátadón 3 Partnerünk is elismerésben részesült.

2012. Dec. 20. 12:15
Tovább

UMG MICRO starter műtrágyák-az elképzeléstől a megvalósításig

Cégünk a közelmúltban új termékkel bővítette palettáját. Az UMG MICRO névre keresztelt starter műtrágyákkal kapcsolatos fejlesztésekről Simon Péter ügyvezetővel készített interjút az egyik szaklap munkatársa.  

2012. Okt. 15. 14:00
Tovább

Gramix starter NPK műtrágyák a Fertilia tavaszi ajánlatában

Startertrágyázással a csírázó, gyökeresedő növény kezdeti fejlődésének tápanyag ellátásáért. A kezdeti fejlődés élettani összefüggéseit tekintve a foszfor a legfontosabb tápelem ebben a szakaszban.    

2013. Febr. 6. 12:57
Tovább

Fertilia műtrágyázási technológia

Döntsön tudatosan! Válassza a Fertilia szakmai irányelvek alapján összeállított talaj- és kultúraspecifikus összetételeit a növény különböző fenológiai fázisaiban! Válassza a Fertilia műtrágyázási technológiát! A piaci versenyképesség szempontjából a növénytermesztési technológiák szerves része a megfelelő, okszerű műtrágyázás, mellyel az elvárt hozamot és minőséget költségtakarékosan és környezetkímélő módon érjük el. A Fertilia Kft-nél a megfelelő, okszerű műtrágyázás elvét követve, az elvárt hozam és minőség költséghatékony módon való elérése mentén fejlesztettük ki a kultúra specifikus, a növények fejlődési szakaszaihoz igazodó alap-, starter-, fejtrágya családjainkat. Nálunk a növény a főszereplő, amihez az alap viszont a talajunk!  

2012. Ápr. 19. 03:02
Tovább

Rizodyne talajaktivátor

Mit tud a Rizodyne talajaktivátor?   Milyen jótékony hatása van a Rizodyne talajaktivátornak a kukoricára és a napraforgóra?   

2012. Ápr. 19. 03:55
Tovább