Országos rendezvénysorozatunk

2013. Febr. 22. 16:05

Február-március hónapokban országos rendezvény-sorozatot indítottunk útjára, melynek utolsó állomása március 5-én Győrben került megtartásra.

A nagy érdeklődés a 8 helyszínen közel teltházas látogatószámot hozott minden településen, ahol a programot Simon Péter, a Fertilia Kft. ügyvezetője nyitotta meg.
Röviden összefoglalta a Kft. megalakulása óta eltelt időszakot, azt, hogy a 22 éve dinamikusan fejlődő Fertilia Kft. életében több mérföldkő is nagy jelentőséggel bírt. Ilyen volt a 2005-ös év, amikor az egyedi igények alapján összeállítható Gramix NPK műtrágya család kifejlesztésre került, s tavaly egy minden igényt kielégítő modern gyártósort is beüzemelésre került, ami még precízebb és pontosabb, tömegalapú keverést tesz lehetővé.
 
A tőkeerős, magyar tulajdonú Fertilia Kft. az egyedi műtrágyák piacvezető gyártójaként mindig fontosnak tartotta a folyamatos innovációt, a kutató-fejlesztő szemléletet. Ez a szemlélet áll az évek alatt kifejlesztett új gyártástechnológia és sok éves kutatómunka mögött, aminek eredménye a kategóriájában teljesen egyedülálló UMG MICRO mikrogranulált starter műtrágyacsalád.
 
Az egyes térség területi képviselői, akik személyes kapcsolatban állnak Partnereinkkel, a Fertilia Kft. saját gyártású zászlóshajó műtrágyájáról, a Gramix NPK műtrágya családról beszéltek. Ezután felvezették a növényspecifikus mikrogranulált starter műtrágya palettán megtalálható, a négy fő szántóföldi kultúrára kifejlesztett, „talajélesztő” és tápanyagfelvételt segítő szerves anyag és szerves kelátkötésű mikroelem tartalmú termékeket is. Az UMG MICRO ZeaStartot (kukoricára), UMG MICRO HeliaStartot (napraforgóra), UMG MICRO TriticaStartot (búzára) és UMG MICRO BrassicaStartot (repcére). Majd a standard felhasználású, magas hatóanyagtartalmú, kiváló ár-érték arányú UMG MICRO StarterMax-ot.
 
Az új termék piacra kerülésével párhuzamosan további fejlesztések irányába is teszünk lépéseket, s a rendezvények végén örömmel tapasztaltuk, hogy a gazdálkodó szakemberek nyitottak voltak saját területeiken kísérletek beállítására, s többen elmondták, milyen jó hatásfokkal alkalmazták eddig is a cég műtrágyáit.
 
Nagy figyelmet fordítunk a kifejlesztett termékeinek agrokémiai hatásvizsgálatára is.
A kísérleteket Nagy Margit fejlesztési vezető vázolta, hogy azok komoly kutatási háttérrel rendelkező intézetekben történtek: az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézetében Martonvásáron, a Károly Róbert Főiskola Fleischmann Rudolf Kutatóintézetében Kompolton, és 2012-ben elindult együttműködés repce, búza kijuttatás technológiai kísérletekre a Gödöllői Szent István Egyetem Gépészeti Karával és a Väderstad Kft-vel is.
 
Az interaktív rendezvények ebéddel, kötetlen beszélgetéssel zárultak.
 
  DSCF4353.jpg   DSCF4379.jpg
  Sz._B._rendezv__ny_fot__.jpg    Sz._Tam__s_rend._fot__2.jpg
  debrecen.jpg   fvar.jpg
  Sz._T_rend.jpg   Sz._Tam__s_rend._2.jpg