Magyar Termék Nagydíjas az UMG MICRO

2013. Szept. 5. 13:51

Cégünk a Magyar Termék Nagydíj 2013. évi pályázatán elnyerte a saját gyártású és fejlesztésű UMG MICRO mikrogranulált starter műtrágya családdal a Magyar Termék Nagydíj Kitűntető Címet.

Az ezzel járó Nagydíjat és Oklevelet  ünnepélyes keretek között, szeptember 4-én Simon Péter,  a Fertilia ügyvezetője vette át Koszorús Lászlótól, az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága Alelnökétől.
 
Simon Péter
a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Díjával, és a Kitüntető Oklevéllel

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a díjátadón kiemelte: a Magyar Termék Nagydíj a találékonyság és szakértelem jelzése, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a kiválóság törvényét, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak.
Ma Magyarország megújításának idejét éljük, megújul a nemzet és az állam életének megannyi területe. Magyarországot azok újítják meg, akik elvégzik a munkájukat - jelentette ki a házelnök. Hozzátette: az idei pályázatok sokfélesége, színvonala és nagy száma -összesen 65 magyar vállalkozás 78 sikeres pályázata érdemelte ki a díjat- azt mutatja, hogy valami megfordult a gazdaságban. Egyre erősebb a hitelesség iránti igény és a minőségre törekvő igényesség.
 
2012. egy jelentős mérföldkő volt cégünk életében, mert egy olyan egyedülálló, prémium kategóriás mikrogranulált starter műtrágya gyártását kezdtük meg, mely hiánypóló volt a mai piacon. Az UMG MICRO termékcsalád növényspecifikus tagjainak különlegessége, hogy a gyártás során "talajélesztő" és tápanyag felvételt segítő szerves anyagokat viszünk be a granulátum szemcsébe, melyek szerves kénnel, szerves kelátkötésű mikroelemekkel gazdagítják a termékeinket.
 
 
2013 januárjában az első szakmai elismerés, az AGROmashEXPO 2013 Hazai Termékfejlesztési Különdíja volt, melyet műtrágya gyártó cégként egyedüliként kaptunk meg termékcsaládunkkal az Input Kategóriában.
 
Újabb visszacsatolás, és komoly érdem számunkra, hogy az UMG MICRO, ami saját gyermekünk, és évekig tartó kutató-fejlesztő munkánk eredménye, most már a Magyar Termék Nagydíj Kitűntető Cím birtokosa is.