Fertilia műtrágyázási technológia

2012. Ápr. 19. 03:02

Döntsön tudatosan!

Válassza a Fertilia szakmai irányelvek alapján összeállított talaj- és kultúraspecifikus összetételeit a növény különböző fenológiai fázisaiban!

Válassza a Fertilia műtrágyázási technológiát!

A piaci versenyképesség szempontjából a növénytermesztési technológiák szerves része a megfelelő, okszerű műtrágyázás, mellyel az elvárt hozamot és minőséget költségtakarékosan és környezetkímélő módon érjük el.
A Fertilia Kft-nél a megfelelő, okszerű műtrágyázás elvét követve, az elvárt hozam és minőség költséghatékony módon való elérése mentén fejlesztettük ki a kultúra specifikus, a növények fejlődési szakaszaihoz igazodó alap-, starter-, fejtrágya családjainkat. Nálunk a növény a főszereplő, amihez az alap viszont a talajunk!

 

A Gramix program hozzáadott értéke

A növény tápanyag felvétele a vegetációs idő során változó intenzitású, ezt a tápanyag felvételi dinamika jellemzi. Fontos, hogy ismerjük a kritikus táplálkozási szakaszokat, és pontosan azt juttassuk és akkor, amikor arra az adott növénykultúrának valóban szüksége van!
 
A korábbi, a talaj feltöltő műtrágyázására irányuló rendszerrel szakító, a növény igényét és a termőtalaj adottságait figyelembevevő többszintű szaktanácsadó programunkra, a Gramix programra alapozva egyedi tápanyag utánpótlási megoldást adunk!

 
A talajvizsgálati laboratóriumi eredmények és a tápelem felvételét befolyásoló tényezők (talajszerkezet, öntözés, elővetemény, stb.) ill. műtrágya mérleg szerinti tápanyag visszapótlási eredmény alapján határozzuk meg a célszerű NPK összetételt és kg/ha mennyiséget szaktanácsadói szoftverünkkel.
A Gramix program a talajvizsgálaton alapuló műtrágyázási technológiai javaslattól indulva a műtrágyáink teljes gyártási és logisztikai folyamatát is lefedi.
Személyes tápanyag-gazdálkodási szaktanácsadásunk keretében így teljes műtrágyázási technológiai megoldást kínálunk, mely a gazdának megtakarítást és hatékonyságnövekedést eredményez!
 
         >> Hívja szaktanácsadói információs
                 vonalunkat: 06-30/566-5386

A Fertilia növényspecifikus műtrágyáinak használatával a jelenlegi termésátlagokkal, termény- és műtrágya árakkal számolva Ön a ráfordítás többszörösét nyerheti vissza!
 
Fertilia műtrágyázási technológia

A növénytermesztési agrotechnológiáknak kiemelkedő része a tápanyag visszapótlás, a termesztési költségek 30-50 %-át is kiteszik. Nem mindegy, hogy mennyire „növényre szabott” a kiszórt műtrágya milyensége, mennyisége és a kijuttatás ideje.
Cégünk a szakszerűség, gazdaságosság és talajvédelmi szempontok figyelembe vételével kínál termékeivel az őszi alapműtrágyázástól a tavaszi kiegészítő műtrágyázásig megoldást.

A termelési ciklus felhasználási sorrendjében az alábbiakról beszélhetünk, aktualitásából adódóan a tavaszi időszakra koncentrálva:
 
Tavaszi, startertrágyázás → Gramix starter NPK, UMG MICRO
Tavaszi fejtrágyázás → FertiSol, MASSulfix
 
Technológiánk szerves részét képezi Gramix starter NPK műtrágya családunk. A Gramix starter NPK műtrágyák prémium összetételeinek 2 csoportját különböztetjük meg:
 
1. Az egyedi receptúra alapján összeállított Gramix NPK, az adott növénykultúra tápanyag igényét, ill. a talaj termőhelyi adottságait is figyelembe vevő összetételeket, melyekkel tökéletes, harmónikus tápelem-visszapótlást garantálunk! Így Ön a legjobb eredményt érheti el az adott területen!
2. Amennyiben talajvizsgálati eredmények nem állnak rendelkezésre, tudatos döntés az optimális mezo- és mikroelem tartalmú, növényspecfikus Gramix starter NPK termékcsalád.
 
A Gramix starter NPK termékcsalád egyedi és növényspecifikus tagjai az egyedülálló, a talajbiológiai aktivitást növelő Rizodyne-t is tartalmazzák.
A Rizodyne talajaktivátor olyan szerves vegyületeket (cukrok, aminosavak, természetes eredetű enzimek, fehérjék) hordoz magában, amelyek a talajban élő mikroszervezetek számára táplálékforrást jelentenek, így erőteljessé válik a baktériumok, gombák szaporodása, intenzívebbé válik a tápanyagfelvétel. Hatóanyagai jelentős mértékben hozzájárulnak a kezdeti intenzív gyökérfejlődéshez. Kukorica kísérleti méréseink bizonyítják, hogy a gyökér környezetében a mikrobiális aktivitás az első pár hetes fejlődési szakaszban 444!-szerese lett a kontrollnak a Rizodyne hatására!
 
3. Mikrogranulátummal történő starterezéshez ajánljuk a szintén Rizodyne talajaktivátorral dúsított, növényspecifikus UMG MICRO ZeaStartot (7N, 32P, 1K, 2,4S, 0,4Fe, 4 Zn) kukoricára, az UMG MICRO HeliaStartot (6N, 28P, 1K, 3MgO, 2 B) napraforgóra, az UMG MICRO BetaStartot (6N, 27 P, 4K, 0,5CaO, 1,6S, 0,1 Zn, 2,4 B) cukorrépára.
A termékcsalád ásványi hatóanyagot tartalmazó, a szántóföldi növényekre, és valamennyi kertészeti kultúrára kijuttatható UMG MICRO StarterMax (10N, 46P, 2Zn, 1Fe), és a szintén általános felhasználású, a piacon található legkedvezőbb árú mikrostarter az UMG MICRO StarterMax (8N, 35P, 2 Zn, 1 Fe).
Az UMG MICRO-val a kezdeti fejlődési szakasz tápelem szükségletét biztosítjuk, az eredmény gyors, dinamikus kelés, csíraképződés. A mikrogranulátum nyújtotta plusz energia az egész vegetációs időben megmarad és megmutatkozik a terméseredményekben is.
 
Tavasz közeledtével nem feledkezhetünk meg azonban a nitrogén fejtrágyázási műveletekről sem. Ehhez a technológiához is tudunk saját gyártású termékkört ajánlani.
 
4. Kiemelkedő a folyékony nitrogén műtrágyacsaládunk, a FertiSol. A magas nitrogén tartalmú mono oldattrágya (FertiSol 28) kibővült a növény igényét figyelembevevő mezo- és mikroelem kiegészítésű készítményekkel.
A FertiSol műtrágya használata mellett szól, hogy száraz időjárás esetén az oldat gyorsabban hat, mint a szilárd forma. A hatóanyag kb. 20 %-a a növény levelén keresztül felszívódva azonnal hasznosul, a fennmaradó része pedig gyorsan a növény gyökérzetéhez jut. A három nitrogénformának (amid, ammónia, nitrát) köszönhetően hatása nemcsak gyors, hanem tartós is.
A FertiSol növényspecifikus tagjai adott kultúra érzékenységét figyelembe véve a magas nitrogén tartalom mellett olyan kombinációban tartalmazzák a mikroelemeket, ami a leggazdaságosságosabb kijuttatási mód a jelenleg alkalmazott egyéb technológiák között. Három mikroelem, a réz, bór és cink hiányának megszüntetését javasoljuk kijuttatásukkal ily módon megoldani a búza, a repce és a kukorica növénynél. Kén, magnézium és kalcium tartalmánál fogva a FertiSol termésminőség javító szerepe emelhető még ki.
Így őszi búzára, kalászosok és repce fejtrágyázására, a kukorica alap- és fejtrágyázására is kitűnő választás!
 
5. Kiváló minőségű, alap- és tavaszi fejtrágya a MASSulfix, mely egy magas kén tartalmú nitrogén műtrágya magnézium és bór kiegészítéssel. Ideális, mert közvetlenül felvehető hatóanyagai serkentik a vegetatív növekedését, könnyen felvehető kén és magnézium tartalma hatékonyabbá teszi a tápanyagfelvételt- és beépülést, növeli a klorofill tartalmat, valamint az állomány kórokozókkal és stresszel szembeni ellenálló képessége javul a kénnek köszönhetően.
A MASSulfix gyors és hatékony gyógyszer a télen legyengült növényállomány számára, plusz erőhöz juttatja a növényt. Növeli a termést, javítja a mag olajtartalmát.

A Fertilia Kft. által kínált gazdaságos, környezetkímélő és a teljes műtrágyázási technológiát átfogó termékkör választása a TUDATOS GAZDÁLKODÓ
JÓ DÖNTÉSE!