Hírek

Felkészülni az elkerülhetetlenre, megelőzni az elkerülhetőt! - Gazdag Gazda Konferencia 4 helyszínen

2015. szeptemberében kerül megrendezésre a Gazdag Gazda Konferenciasorozat, Kaposváron, Budapesten, Berettyóújfalun, és Szegeden. A szakmai rendezvények központi témája idén az agrometeorológia és az éghajlatváltozás rendkívül aktuális témakörei lesznek, így a program a „Hogyan reagáljunk a változó éghajlat kihívásaira a talaj-előkészítéstől a betárolásig?” alcímet viseli.  

2015. Aug. 18. 09:28
Tovább

Termeléstámogatás Rizotec NPK-val – az őszi gazdálkodás sikeréért!

Őszi vetésű növényeinknél fontos, hogy optimális fejlettséggel menjenek a télbe. Ennek alapfeltétele, hogy erős gyökérzete fejlődjön. A gyökér tápanyagfelvevő felületét növelhetjük, ha a kezdeti fejlődést, gyökérképződést gyorsító tápanyagot adunk neki, és ha a hajszálgyökér képződés intenzitását biostimuláns hatású és talajéletet fokozó anyagokkal serkentjük.

2015. Aug. 13. 14:51
Tovább

Mi is segítettük az Erzsébet táborosok nyaralását!

Örülünk, hogy cégünk is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a kisdiákok élményekben gazdag, tartalmas, programokban bővelkedő egy hetet tölthettek a Zánkai Gyermektáborban.

2015. Aug. 12. 14:03
Tovább

Ha szárbontás, akkor FertiSol 20 Celludone!

A gabonaaratást követően, már a tarlóhántás idején oda kell figyelnünk munkánk minőségére, hogy később megfelelő magágyat készítsünk következő kultúrnövényünk számára. Érdemes számításba venni a tarlón maradt gyökér és szármaradványok hatóanyagait, melyek megfelelő talajállapot esetén állnak rendelkezésre, ekkor tudnak valóban költségcsökkentő hatást gyakorolni.  

2015. Júl. 1. 16:38
Tovább

Nemzetközi vizeken - Kelet-Európai Műtrágya Konferencián Prágában

Június 17-19. között került megrendezésre az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő, a kelet-európai térség legjelentősebb és legnagyobb műtrágya konferenciája Prágában. 

2015. Jún. 26. 16:02
Tovább

Fenntarthatóság a világban és hazánkban

2015. június 3.-án FENNTARTHATÓSÁG – közös felelősségünk a Kárpát-medencében címmel megtartott jubileumi konferencia keretében a környezetvédelemről, a környezeti nevelésről, a természeti tőke értékeiről, a globális fenntarthatósági problémákról is szó esett, valamint a tudatos életmód fontosságára is felhívták a figyelmet.  

2015. Jún. 6. 20:33
Tovább

Talajközpontú Termelés Konferenciája 2015

Május 19-én I. alkalommal került megrendezésre a Talajközpontú Termelés Konferenciája - a szántóföldi hozamnövelés az alapoktól elnevezésű szakmai program. A 2015. évet az ENSZ a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította, többek között ez adta az ötletét és aktualitását a Fertilia, az Axiál, a Magyar Talajtani Társaság, a Nébih, a GOSZ és a Phylazonit támogatásával megrendezésre kerülő konferenciának. Érdekes, tartalmas, aktuális előadásokkal, hasznos témákkal vártuk az érdeklődőket!  

2015. Máj. 26. 10:47
Tovább

Nigériai agrárprofesszorokat láttunk vendégül

A nagy múltú nigériai állami egyetem, az Ahmadu Bello University jeles professzorai, Prof. Hassan Adamu Zoaka, Prof. Ezra Bako Adams akadémikus, és Prof. Haruna Kaita, mint kormányküldöttségi delegáltak hazánkban jártak, modern, hatékony műtrágyázási lehetőségek után kutatva. 

2015. Márc. 19. 10:03
Tovább

A kukorica startertrágyázása és tápanyag igénye

A starter műtrágyák alkalmazása a gyakorlatban már egyre inkább megkedvelt és elvárt része az intenzív növénytermesztésnek. Fontos a növényt már a kezdeti fejlődésben támogatnunk. A gyakorlatban ki ezt (mikrogranulátum közvetlenül a mag mellé), ki azt használja (sorközbe szórás), de egy biztos, nem támaszkodhatunk már csak az alap és a fej- vagy lombtrágyázásra.  

2015. Márc. 11. 10:28
Tovább

Komplex vállalati technológia fejlesztés megvalósulása

A GOP-2.1.1-12/B-2013-1727 pályázat keretében egy olyan új gyártósor és hozzá tartozó tömlőfóliás automata kiszerelő rendszer, és egységrakat képző automata robotcella, valamint automata raklapfóliázó cella és automata kiszerelő rendszer került beszerzésre, melyek a Fertilia Kft. kapacitásfejlesztését szolgálják, és a hobbikert célcsoport számára új műtrágya összetételek és kiszerelések értékesítését teszik lehetővé. 

2015. Ápr. 21. 17:05
Tovább

Agrárélet a mindennapokban - gazdaszemmel!

Új sorozatot indítunk útjára! Egy dunántúli és egy Békés megyei fiatal gazda fognak beszámolni tapasztalataikról, az aktuális mezőgazdasági munkálatokról, problémákról, megoldásokról térségükben. A két termelő bemutatkozását cikkünkben olvashatják!

2015. Márc. 22. 11:48
Tovább

Speciális műtrágya granulátumok kerültek kifejlesztésre talajjavító hatással

A GOP-1.1.1-11-2012-0364 pályázat keretében olyan szilikát ásványi hordozó alapú variábilis tápelem tartalmú speciális granulátumok kerültek kifejlesztésre, melyek alkalmasak a műtrágyák hatékonyságának fokozására és talajjavító hatással bírnak.  

2015. Márc. 17. 11:08
Tovább

Az őszi gabona lombtrágyázása folyékony FertiSollal

Az őszi gabona tavaszi műtrágyázásánál ezúttal a folyékony műtrágyák előnyeit vesszük górcső alá. Egy kevésbé csapadékos tavaszon probléma lehet eltalálnunk az ideális műtrágyázás időpontját szilárd műtrágyák esetében. A folyékony műtrágyák előnye ezzel szemben az, hogy nagyon minimális csapadékkal (akár a reggeli harmattal) rögtön a gyökérzónába tudjuk juttatni.

2015. Márc. 10. 14:04
Tovább

A búza tavaszi első fejtrágyázása

Amikor megérkezik a tavasz a gazda első dolga gabonaterületének szemrevételezése és az időjárási előrejelzést figyelembe véve a műtrágyaszórás idejének meghatározása, de legalább is körülbelüli megbecslése. A gabona tavaszi fejtrágyázásánál nagy tekintettel kell lennünk a tavaszi fagyos éjszakákra és az enyhe nappalokra.

2015. Márc. 9. 16:18
Tovább

Tavaszi startertrágyázás átgondoltan:komplex tápanyag-utánpótlási technológia magyar gyártótól, magyar földre

A tavaszi vetési időszakban az egyik legfontosabb tényező, hogy a talajba juttatott tápanyagok felvétele megfelelő mértékű, és intenzív legyen, hiszen a jó start megalapozza a vegetációs stabilitást, ami később kihat a terméshozamra is. 

2015. Márc. 3. 09:07
Tovább

Startertrágyázás és talajfertőtlenítés egy menetben? Igen!

Az elmúlt években a magyar termelők a mikrogranulátumok használata során nehéz helyzetbe kerültek. Dönteniük kellett, hogy a tavaszi kultúrák kezdeti fejlődését segítő, dinamikus kelést, gyökérképződést biztosító mikrogranulált startert juttatják ki, vagy a napjainkban egyes kultúrákban nélkülözhetetlen rovarölő talajfertőtlenítőszert.   Erre nyújtunk megoldást új szolgáltatásunkkal!

2015. Febr. 27. 15:56
Tovább

VI. Kukorica Termésverseny

2015. február 13-án került sor a VI. Kukorica Termésverseny díjátadójára, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A precíziós gazdálkodásról, az okszerű talajművelésről, és kukoricatermesztési világrekordokról tartott színvonalas előadások után a verseny értékelése, majd a díjak átadása következett.  

2015. Febr. 17. 15:52
Tovább

Innováció és hatékonyság: Bemutatkozik új műtrágyacsaládunk, a Rizotec NPK

A Fertilia Kft. legújabb, saját gyártású, prémium Rizotec NPK műtrágyája a jól ismert Gramix NPK család tagja, mely a hatékony, gazdaságos és környezetkímélő növénytáplálást alapozza meg!

2015. Jan. 23. 15:39
Tovább

Találkozzunk az AgroMashExpon!

Minden idők legnagyobb hazai agrár szakkiállításán, az AgroMashExpon bemutatkozik új műtrágyacsaládunk, a Rizotec NPK. Érdemes lesz kilátogatni, vásári kedvezményekkel, tápanyag-gazdálkodási tanácsadással is várjuk Önt a G pavilon 104/D standján.

2015. Jan. 19. 17:20
Tovább

Fertilia Kalendárium 2015

    A 2015-ös Fertilia Kalendárium lapjain a családi gazdaságban dolgozó, vagy még tanulmányait folytató gazda lányok és fiúk láthatóak, akiket saját közegükben, agrárkörnyezetben fotóztunk, hol traktoron, hol kukoricaföldön, hol a fűszerpaprika tengerében. Az ország minden tájáról bemutatkoznak a zöldség- és növénytermesztéssel, állattartással, borászattal foglalkozó ifjú gazdák, agrárszakemberek. 

2014. Dec. 5. 17:25
Tovább

Mi az a „bulk blending” technológia? Milyen műtrágyát válasszunk?

Gyakran felmerülő kérdés a termelők körében, milyen típusú és összetételű műtrágyáktól várhatják a legnagyobb eredményességet? Sokan a kevert műtrágyákat és a „bulk blending” technológiával készült műtrágyákat egynek gondolják – tévesen. Cikkünkben nemzetközi trendekről is olvashat!  

2014. Dec. 3. 17:05
Tovább

Pályázati módosítás - csomagolóberendezés

A GOP-2.1.1-12/B-2013-1727 projektben kitűzött és honlapunkon 2013. április 2-ai dátummal bemutatott infrastruktúrális fejlesztési elképzeléseink a gazdasági körülmények változása, és a piaci igények módosulása miatt részben okafogyottá váltak, ill. módosultak, ezért kértük a szerződés módosítást annnak érdekében, hogy a pályázati összeget új gyártósor beszerzésére tudjuk fordítani.

2014. Nov. 28. 10:51
Tovább

Színvonalas szakmai tanácskozás a Fertiliánál

2013. november 13-án szakmai tanácskozásnak adtunk otthont enyingi üzemünkben. A rendezvényen a hazai termelőket érintő aktuális, friss és hasznos mezőgazdasági információkról is szó esett, majd ünnepélyes díjátadó, és gyárlátogatás zárta a programot.

2014. Nov. 19. 16:48
Tovább

A búza optimális tápanyag ellátása

Hazánkban mintegy egymillió hektáron terveznek őszi búzát vetni 2014 őszén. Szinte nincs olyan gazdaság, ahol ne jelenne meg a búza, hisz hazai körülmények között majd minden termőhelyen biztonságosan termeszthető. A gazdaságossági szempontok azonban sokszor szemben állnak a termésátlagok alakulásával, ami nem csak a termőhelyi adottságok és a környezeti tényezők hatásának függvényében alakítható.  

2014. Okt. 10. 15:03
Tovább

Egy egyetemista mert nagyot álmodni

William Clement Stone mondása szerint „Minden, amit az ember elméje képes kitalálni és elhinni, azt képes elérni.” Tóth Patrik 22 éves egyetemista a szakdolgozatához felállított kísérletének bemutatóját 2014. augusztus 26-ra tűzte ki. Az álma megvalósult!

2014. Okt. 7. 10:36
Tovább

Negyedmillió tonna Gramix NPK

A Fertilia Kft. újabb mérföldkőhöz érkezett. Gramix NPK műtrágyánk iránti kereslet növekedést jól mutatja, hogy a napokban gyártottuk le a negyedmilliomodik tonnát a termékünkből. Ez alkalomból gyárlátogatással és ünnepélyes díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatót tartottunk.  

2014. Szept. 16. 16:45
Tovább

Elkésett repcevetés?

Önt is aggasztja a folyamatos esőzések miatt meghiúsult repcevetés? Ne aggódjon, nincs minden veszve!  

2014. Szept. 23. 10:02
Tovább

Őszi tarlóbontás

Költséghatékony tápanyag gazdálkodás tervezésekor célszerű számításba venni a tarlón maradt gyökér és szármaradványok hatóanyagait. Ezek csak jó talajszerkezet és megfelelően aktív talajélet esetén állnak rendelkezésre, csak ekkor tudnak költségcsökkentő hatást gyakorolni.   

2014. Aug. 21. 11:59
Tovább

Hozambiztos megoldások szerves anyagokkal dúsított műtrágyáinkkal

Alacsonyak a terményfelvásárlási árak? Magasak az input anyag költségek? A jelenlegi piaci körülmények között jogos kérdés, hogyan tudunk javítani a jövedelmezőségünkön?  

2014. Aug. 19. 14:49
Tovább

Összefoglaló a kettős hatású granulált készítmények kifejlesztésének munkálatairól

Kettős hatású, talajjavító és tápanyag szolgáltató tulajdonságú granulált készítményeket fejlesztését kezdtük meg, a GOP-1.1.1-11-2012-0364 fejlesztési projekt keretében, melyről év elején adtunk tudósítást, az elvégezett munkákról ezen cikkben számolunk be.  

2014. Aug. 18. 10:33
Tovább

"Környezettudatos gazdálkodásért" bemutatóra invitáljuk Önt!

Szakmai kísérleti bemutató augusztus 26-án Tápiógyörgyén. A téma: Alapművelési módok hatása a talajállapotra. Jöjjön el Ön is!

2014. Aug. 15. 11:20
Tovább

Magas termés, biztos hozam repcében és kalászosokban

Hogyan érjük el a magas hozamot? Mivel megyünk biztosra? Mire érdemes figyelni az őszi műtrágya összetétel kiválasztásánál? Olvassa el cikkünket!

2014. Júl. 14. 13:41
Tovább

A repce és a búza tápanyag visszapótlása

A repce és a búza tervezett mennyiségének és minőségének meghatározója az optimális tápanyag ellátás. Az őszi vetésű növények fajlagos makro, mezo, és mikro tápanyag-igényéről írunk cikkünkben!

2014. Júl. 10. 14:10
Tovább

Nézze meg videófilmünket az UMG MICRO mikrostarterről

Partnereink gyakran teszik fel a kérdést, hogyan fejti ki hatását a Rizodyne talajaktivátor? Ezt mutatjuk be kisfilmünkben, továbbá az UMG MICRO tavaszi és őszi felhasználásáról, a terméktapasztalatokról két termelő mondja el véleményét.

2014. Jún. 7. 13:15
Tovább

A Fertilia Kft. pályázatot hirdet a gazdák számára

2015-ös falinaptárunkban hónapról hónapra olyan családi gazdaságban dolgozó termelőt, vagy még egyetemi agrártanulmányait folytató fiatalt fogunk bemutatni, aki büszke arra, amit felmenői elértek, és amit ő maga is tovább örököl.  

2014. Jún. 5. 15:39
Tovább

"A jó kukoricaterméshez nem kell csoda!"

vallja ezt Szieberth Dénes, a Magyar Kukoricaklub elnöke, aki hasznos tanácsait csokorba szedte, mire érdemes odafigyelni a reális kukoricahozam érdekében:  

2014. Máj. 26. 10:18
Tovább