Mi az a 6 ok, amiért érdemes a Fertilia starter műtrágyáit választania?

2014. Márc. 31. 15:54

Valljuk, hogy az adott növénykultúra számára a valóban szükséges hatóanyagokat célszerű kijuttatni, biztosítva így a kultúrnövény fejlődési fázisainak megfelelő tápanyag ellátást. Mindezt úgy, hogy az Ön pénztárcáját is kíméljük, hiszen a ráfordítás többszörösét nyerheti vissza a célirányosan, jól megválasztott műtrágya használattal.
 

 
Missziónk, hogy bebizonyítsuk: Csak azt és csak annyit szükséges kijuttatni, amire és amennyire az adott kultúrnövénynek valóban szüksége van!
AZ OKSZERŰ MŰTRÁGYÁZÁS TUDATOS DÖNTÉS, mellyel rövid- és hosszútávon is csak nyer a gazda.
 
Teljes technológiai javaslattal állunk Partnereink szolgálatában: ez a Fertilia-technológia.

Több éves kutató-fejlesztő munka, számos kísérlet, és a partnergazdáinktól kapott visszajelzések eredménye alapján a Fertilia műtrágyázási technológia magában foglalja a magyar termőhelyi viszonyokra adaptált saját gyártású műtrágya családjainkat, és a talajvizsgálatra, valamint ingyenes műtrágyázási szaktanácsadásra épülő Gramix Programunkat.
 
A Gramix Program a növény igényét és a termőtalaj adottságait egyaránt figyelembe véve egyedi, komplex tápanyag utánpótlási megoldást nyújt!
 
Talajvizsgálati eredményeket alapján határozzuk meg a Gramix Program keretében a célszerű NPK összetételt.
Szaktanácsadó programunk nagy előnye, hogy nem nagy dózisú feltöltő tápanyag visszapótláson alapul, hanem kisebb műtrágya adagokat állapít meg a megfelelő foszfor és kálium szint fenntartására, emellett a szükséges mikroelemekre is visszapótlási javaslatot ad.
 
      A Gramix Starter NPK műtrágya jól oldódó hatóanyagai, és magas mikroelem tartalma mellett egyedülálló, a talaj biológiai aktivitást növelő Rizodyne talajaktivátort is tartalmaz. A termékcsalád tagjai az egyedi és a növényspecifikus összetételek.
 
 • a. Az egyedi receptúra alapján összeállított, a növényünk tápanyag igényével és a talaj termőhelyi adottságaival egyaránt kalkuláló Gramix Starterekkel megbízhatóan, bizonyítottan harmonikus tápelem ellátottságot biztosítunk a legjobb eredmény érdekében!
 • b. Talajvizsgálat hiányában a Gramix Starter NPK műtrágyacsalád növényspecifikus tagjait ajánljuk, melyek a kukorica szükségletének megfelelő cink, és a napraforgó optimális tápanyag igényét kielégítő bór túlsúlyos mikroelem összetevőket is biztosítják a kultúrnövény számára.
A MTA Agrártudományi Kutatóközpontjának Martonvásáron végzett egzakt starterkísérletei bizonyították, hogy a 2012 és 2013 évi különböző klimatikus tényezőiből adódó változó évjárati hatások mellett is 13-18 %-os termésnövelő hatást produkált a kukorica specifikus Gramix Starter NPK.
 
      A mikrogranulált starterekkel a legintenzívebb módon – a csíranövény közvetlen környezetébe – lehet jól oldódó tápanyagokat kijuttatni.
A Fertilia Kft. mikrostarter műtrágyája, az UMG MICRO. A termékcsalád ZeaStart, HeliaStart és BetaStart tagjai a piacon egyedülálló módon növényspecifikus műtrágyák, azaz a tavaszi vetésű kukorica, napraforgó, és cukorrépa makro- mezo- és mikroelem igényére kerültek kifejlesztésre.
Az ásványi hatóanyagokban gazdag általános felhasználású StarterMax magas foszfor tartalmú, kiváló ár-érték arányú készítmény.
 
A Széchenyi István Egyetem Növényvédelmi Intézetének kukorica gyökértömeg vizsgálatára irányuló kutatásai igazolták, hogy az UMG MICRO ZeaStarttal kezelt parcella 70 %-kal több száraz gyökértömeget hozott, mint a kontroll terület.
 
Gramix Starter NPK és az UMG MICRO termékeink Rizodyne talajaktivátor összetevője számos pozitív, a műtrágyák hatásfokát növelő tulajdonsággal bír:
 
 • biológiailag aktivizálva a talajt, így a mikroorganizmusok szaporodása révén intenzívebb tápanyagfelvételt eredményez,
 • aminosav tartalma serkenti a gyökérképződést, vitamin és szerves sav tartalmánál fogva javítja a só- és aszálytűrő képességet, és a cink, kén felvételét gyorsítja,
 • a növény károkozókkal szembeni ellenálló képességét növeli,
 • a nagyobb gyökérfelület egyéb paraméterekben, mint a levélhosszúság, az állomány magasság igazoltan jelentős előnyhöz juttatja a növényt,
 • a termény beltartalmi mutatóinak javulását elősegíti.
 
A két lépcsős startertrágyázási technológiával - mikrostartert a vetéssel egy menetben 15-20 kg/ha dózisban, a granulált műtrágyát pedig sorkezeléssel, általában 100-200 kg/ha mennyiségben kijuttatva - a növény közelébe könnyen felvehető tápanyagforrást tudunk kihelyezni, mellyel a kelést és a gyökérképződést gyorsítjuk.

      A nitrogén fejtrágyázási műveletekhez is tudunk saját gyártású termékkört ajánlani.
Folyékony nitrogén műtrágyacsaládunkat, a kultúraspecifikus, mezo- és mikroelemekkel kiegészített FertiSolt az őszi és tavaszi vetésű növények fejtrágyázására javasoljuk.
 
A télen legyengült növényállomány számára a magas kén tartalmú MASSulfix tavaszi alap- és fejtrágya a jó döntés.
 
A 6 ok, amiért érdemes a Fertilia műtrágyáit választania:
 
 • a szakmai irányelvek alapján összeállított, a kultúrnövény tápelem szükségletének leginkább megfelelő összetételek mellett rugalmasan változtatható, egyedi összetételeket is gyártunk,
 • gazdaságos, környezetkímélő és a teljes műtrágyázási technológiát átfogó termékkört kínálunk,
 • személyes tápanyag-gazdálkodási szaktanácsadásunk igénybevétele, és az általunk javasolt korszerű műtrágyázási megoldások alkalmazása Önnek megtakarítást és hatékonyságnövelést eredményez,
 • válogatott alapanyagok és az egyedülálló gyártástechnológia a garancia a kiváló minőségű, egyenletesen kiszórható műtrágyákra a növényállomány egységes fejlődése érdekében,
 • Rizodyne talajaktivátorunk granulátumaink komponense, ami a talaj mikrobiológiai aktivitásának növelésével hatékonyabb tápanyagfelvételt biztosít,
 • műtrágyáink magyar földre, magyar termőhelyi viszonyokra kerültek kifejlesztésre.
 
Kérdése van?
Szaktanácsadói információs vonalunon várjuk hívását! 06-30/566-5386