Kukorica Termésverseny 2013.

2014. Jan. 5. 16:42

2013. december 13-án Gödöllőn került megrendezésre az V. Kukorica Termésverseny átadó rendezvénye, melyen a Fertilia műtrágyáit (egyedi Gramix NPK, UMG MICRO ZeaStart) használó Kardos Ferenc, a Kardos Farm Kft. tulajdonosa érdemelte ki 14,2 tonnás termésmennyiségével a Kárpád-medencei Nagydíjat! Ezzel Országos I. helyezést ért el!

Cégünk évek óta kiemelt támogatója a Kukorica Termésversenynek, hiszen úgy gondoljuk, hogy a megfelelő tápanyag-utánpótlási technológia, így az ideális, adott kultúrnövénynek leginkább megfelelő tápanyag-ellátottság záloga a sikernek!

Kardos Ferenc Partnergazdánk fiával, a családi vállalkozásban aktívan résztvevő Kardos Csabával már a 2012-es évben is indult a Fertilia Kft. színeiben. Akkor a szántás nélküli kategória győztesei, és régió elsők lettek eredményükkel.

2013-ban talajvizsgálat alapján került összeállításra Gramix programunk keretében az az egyedi Gramix NPK receptúra, mely műtrágya-összetétellel, és e mellett UMG MICRO starterműtrágyánk és FertiSol oldatműtrágyánk használatával a 14,16 tonnás terméseredmény született.

Gratulálunk a szép eredményhez, köszönjük a belénk vetett bizalmat!


Kardos Ferenc röviden összefoglalta a magas terméseredmény mögött megbújó sikert:

A termésversenyre nevezett parcellán 6 éve szántás nélküli művelést folytatunk, lazító, és szántóföldi kultivátor segítségével. A kukorica előveteménye káposztarepce volt, még abban az évben szerves trágyát és meszet szórtunk ki, amit a közép-mély lazítóval kevertünk a talajba.
Tavasszal egyedi összetételű Gramix NPK műtrágyát juttattunk ki.

Az idei évben viszonylag későn indult a vetés, ezt a táblát az elsők közt április 19-én vetettük el. A vetéssel egy menetben UMG MICRO ZeaStart műtrágyát szórtunk. A nitrogén fejtrágyázást, megosztott mennyiségben, a vetéssel és sorközműveléssel egy menetben Zn kiegészítéses, folyékony Fertilia FertiSol műtrágyával valósítottuk meg.


A magas termés eredményt véleményem szerint:
•- a jó elővetemény
-• a talajkímélő technológia alkalmazásával kialakult kiváló talajállapot
-• a hosszú tenyészidejű és egyben bő termőképességű fajta használata
-• a magas tápanyag ellátottság
-• a tökéletesen gyommentes állomány tette lehetővé.