FMB Konferencia és Kiállítás Budapesten

2013. Júl. 8. 16:28

Június 26-27-28-án tartották a Műtrágyagyártók és Forgalmazók Közép- és Kelet Európai Konferenciáját és Kiállítását Budapesten, melyen egyedüli magyar műtrágyát gyártó cégként a Fertilia Kft. is jelen volt kiállítóként.
 
 

A konferencián megjelentek a kontinens és a régió jelentős gyártói és disztribútorai. Az esemény jelentőségét jelzi, hogy pl. a belorusz BPC cég –amely a világ kálitermelésének több, mint 30 %-át biztosítja- vezérigazgatói részvéttel képviseltette magát.
 
Magyarországot kiállítóként mi, a Fertilia Kft., valamint a nyírbogdányi Bogdány Petrol Olajipari Kft. képviselte.
 
Simon Péter ügyvezetőnk megítélése szerint a konferencia nagyon hasznosnak bizonyult. A kiállítás 3 napján reggeltől estig tárgyalások sorát bonyolítottuk le, egy helyen személyesen találkozhattunk eddigi beszállítóikkal, valamint számos más európai gyártóval és disztribútorral is felvettük a kapcsolatot, a kedvező alapanyag beszerzések reményében. Gyártói oldalról is pozitív impulzusok érték a cégünket, a Gramix NPK és UMG MICRO starter termékeik nagy érdeklődést váltottak ki. Az európai disztribútorok közül többen is az UMG MICRO starter műtrágya Rizodyne talajaktivátoros változatait a jövő műtrágyáinak egyikeként jellemezték, egyben vásárlási szándékot is jelezve.
 
A 3 nap alatt elhangzott előadások, a tárgyalások és folyosói beszélgetések alapján megállapítható volt, hogy bár a műtrágya iparág sem mentes gondoktól, a résztvevők új elgondolásai mindenképpen optimizmusra adnak okot.