Hírek

Búza, repce fejtrágyázása FertiSol NP oldatokkal

A víznyomás alatt lévő őszi búza és repce vetésekre kora tavasszal érdemes foszfor oldatos folyékony nitrogén fejtrágyát kijuttatni, hogy a gyökérzet fejlődésének elősegítésével magához térjen a télen legyengült állomány.

2016. Márc. 7. 14:47
Tovább

Vízzel borított szántóföldek - megkésett vetések! Mit tegyünk?

A jó szerkezetű és a növény számára optimális feltételeket biztosító termőtalaj negyed részt vizet és ugyanilyen arányban levegőt tartalmaz. Ha felborul az egyensúly és a sorozatos esőzések miatt túlnedvesednek a földterületek, a talajbaktériumok, gombák élettevékenysége lecsökken, a talajélet megtorpan. Ilyen talajviszonyok mellett a stresszelt, inaktív talajbaktériumok nem biztosítanak megfelelő közeget ahhoz, hogy támogassák a növények fejlődését. A cél tehát az, hogy amint rá tudunk menni a földekre, minimalizáljuk a jelenlegi helyzetből adódó károkat. 

2016. Márc. 4. 16:37
Tovább

Időzített nitrogénforrás – jól oldódó Gramix NPK-val

A talaj nedvességtartalmán, hőmérsékletén és biológiai aktivitásán kívül a műtrágyát alkotó nitrogénformák is nagymértékben befolyásolják azt, hogy a kijuttatott műtrágya hatóanyagoknak hány százaléka válik felvehetővé a növény számára.  

2016. Jan. 5. 10:41
Tovább

Rekordszámú látogatóval zárt az AGROmashEXPO

Közel 50 000, az agrárium iránt érdeklődő látogatót vonzott a 34. AGROmashEXPO, ahol a mezőgazdaság színe-java összegyűlt, gazdag programkínálattal, újdonságokkal várták a kiállítók a termelőket.  

2016. Jan. 18. 12:14
Tovább

Fertilia Falinaptár 2016

  A tavalyi nagy siker után idén is kiadtuk egyedi, fiatal gazdákat bemutató kalendáriumunkat.  

2016. Jan. 5. 11:30
Tovább

Új, polifoszfát FertiSol NP oldatok - a Fertilia folyékony műtrágya palettáján

Az általánosan ismert foszfor tartalmú nitrogén oldatműtrágyák általában egyszerű oldási folyamattal ammónium-foszfátokból állíthatók elő. Ezeknek a termékeknek a hátránya, hogy a bennük található hatóanyag tartalom viszonylag alacsony, így felhasználásuk nem gazdaságos.  

2016. Jan. 5. 10:50
Tovább

Díj a sikeres vállalkozásokért!

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést a kis- középvállalkozások kategóriában cégünknek, a Fertilia Kft-nak ítélte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Olyan eredményes vállalkozások nyerhetik el a címet, melyek számára fontos a tenni akarás, az innováció, a dinamikus növekedés és eredményességük motivációt ad más magyar vállalkozásoknak is.  

2015. Nov. 10. 17:11
Tovább

Fertilia MEGOLDÁS-CSOMAG

Segítünk, hogy maximalizálja nyereségét és hosszú távon biztosítsa a talaj kedvező kondícióját a hatékony műtrágyázon keresztül! Levesszük válláról a kötelező talajvizsgálat gondját, elkészítjük térítésmentesen a tápanyag-utánpótlási tervet Önnek!

2015. Okt. 15. 13:42
Tovább

OMÉK 2015. szeptember 23-27. - középpontban a helyi termékek

Találkozzunk az ország legnagyobb és legismertebb agrárkiállításán, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon a D pavilon 204/A standján!

2015. Aug. 19. 14:46
Tovább

Felkészülni az elkerülhetetlenre, megelőzni az elkerülhetőt! - Gazdag Gazda Konferencia 4 helyszínen

2015. szeptemberében kerül megrendezésre a Gazdag Gazda Konferenciasorozat, Kaposváron, Budapesten, Berettyóújfalun, és Szegeden. A szakmai rendezvények központi témája idén az agrometeorológia és az éghajlatváltozás rendkívül aktuális témakörei lesznek, így a program a „Hogyan reagáljunk a változó éghajlat kihívásaira a talaj-előkészítéstől a betárolásig?” alcímet viseli.  

2015. Aug. 18. 09:28
Tovább

Termeléstámogatás Rizotec NPK-val – az őszi gazdálkodás sikeréért!

Őszi vetésű növényeinknél fontos, hogy optimális fejlettséggel menjenek a télbe. Ennek alapfeltétele, hogy erős gyökérzete fejlődjön. A gyökér tápanyagfelvevő felületét növelhetjük, ha a kezdeti fejlődést, gyökérképződést gyorsító tápanyagot adunk neki, és ha a hajszálgyökér képződés intenzitását biostimuláns hatású és talajéletet fokozó anyagokkal serkentjük.

2015. Aug. 13. 14:51
Tovább

Mi is segítettük az Erzsébet táborosok nyaralását!

Örülünk, hogy cégünk is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a kisdiákok élményekben gazdag, tartalmas, programokban bővelkedő egy hetet tölthettek a Zánkai Gyermektáborban.

2015. Aug. 12. 14:03
Tovább

Ha szárbontás, akkor FertiSol 20 Celludone!

A gabonaaratást követően, már a tarlóhántás idején oda kell figyelnünk munkánk minőségére, hogy később megfelelő magágyat készítsünk következő kultúrnövényünk számára. Érdemes számításba venni a tarlón maradt gyökér és szármaradványok hatóanyagait, melyek megfelelő talajállapot esetén állnak rendelkezésre, ekkor tudnak valóban költségcsökkentő hatást gyakorolni.  

2015. Júl. 1. 16:38
Tovább

Nemzetközi vizeken - Kelet-Európai Műtrágya Konferencián Prágában

Június 17-19. között került megrendezésre az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő, a kelet-európai térség legjelentősebb és legnagyobb műtrágya konferenciája Prágában. 

2015. Jún. 26. 16:02
Tovább

Fenntarthatóság a világban és hazánkban

2015. június 3.-án FENNTARTHATÓSÁG – közös felelősségünk a Kárpát-medencében címmel megtartott jubileumi konferencia keretében a környezetvédelemről, a környezeti nevelésről, a természeti tőke értékeiről, a globális fenntarthatósági problémákról is szó esett, valamint a tudatos életmód fontosságára is felhívták a figyelmet.  

2015. Jún. 6. 20:33
Tovább

Talajközpontú Termelés Konferenciája 2015

Május 19-én I. alkalommal került megrendezésre a Talajközpontú Termelés Konferenciája - a szántóföldi hozamnövelés az alapoktól elnevezésű szakmai program. A 2015. évet az ENSZ a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította, többek között ez adta az ötletét és aktualitását a Fertilia, az Axiál, a Magyar Talajtani Társaság, a Nébih, a GOSZ és a Phylazonit támogatásával megrendezésre kerülő konferenciának. Érdekes, tartalmas, aktuális előadásokkal, hasznos témákkal vártuk az érdeklődőket!  

2015. Máj. 26. 10:47
Tovább

Nigériai agrárprofesszorokat láttunk vendégül

A nagy múltú nigériai állami egyetem, az Ahmadu Bello University jeles professzorai, Prof. Hassan Adamu Zoaka, Prof. Ezra Bako Adams akadémikus, és Prof. Haruna Kaita, mint kormányküldöttségi delegáltak hazánkban jártak, modern, hatékony műtrágyázási lehetőségek után kutatva. 

2015. Márc. 19. 10:03
Tovább

A kukorica startertrágyázása és tápanyag igénye

A starter műtrágyák alkalmazása a gyakorlatban már egyre inkább megkedvelt és elvárt része az intenzív növénytermesztésnek. Fontos a növényt már a kezdeti fejlődésben támogatnunk. A gyakorlatban ki ezt (mikrogranulátum közvetlenül a mag mellé), ki azt használja (sorközbe szórás), de egy biztos, nem támaszkodhatunk már csak az alap és a fej- vagy lombtrágyázásra.  

2015. Márc. 11. 10:28
Tovább

Komplex vállalati technológia fejlesztés megvalósulása

A GOP-2.1.1-12/B-2013-1727 pályázat keretében egy olyan új gyártósor és hozzá tartozó tömlőfóliás automata kiszerelő rendszer, és egységrakat képző automata robotcella, valamint automata raklapfóliázó cella és automata kiszerelő rendszer került beszerzésre, melyek a Fertilia Kft. kapacitásfejlesztését szolgálják, és a hobbikert célcsoport számára új műtrágya összetételek és kiszerelések értékesítését teszik lehetővé. 

2015. Ápr. 21. 17:05
Tovább

Agrárélet a mindennapokban - gazdaszemmel!

Új sorozatot indítunk útjára! Egy dunántúli és egy Békés megyei fiatal gazda fognak beszámolni tapasztalataikról, az aktuális mezőgazdasági munkálatokról, problémákról, megoldásokról térségükben. A két termelő bemutatkozását cikkünkben olvashatják!

2015. Márc. 22. 11:48
Tovább

Speciális műtrágya granulátumok kerültek kifejlesztésre talajjavító hatással

A GOP-1.1.1-11-2012-0364 pályázat keretében olyan szilikát ásványi hordozó alapú variábilis tápelem tartalmú speciális granulátumok kerültek kifejlesztésre, melyek alkalmasak a műtrágyák hatékonyságának fokozására és talajjavító hatással bírnak.  

2015. Márc. 17. 11:08
Tovább

Az őszi gabona lombtrágyázása folyékony FertiSollal

Az őszi gabona tavaszi műtrágyázásánál ezúttal a folyékony műtrágyák előnyeit vesszük górcső alá. Egy kevésbé csapadékos tavaszon probléma lehet eltalálnunk az ideális műtrágyázás időpontját szilárd műtrágyák esetében. A folyékony műtrágyák előnye ezzel szemben az, hogy nagyon minimális csapadékkal (akár a reggeli harmattal) rögtön a gyökérzónába tudjuk juttatni.

2015. Márc. 10. 14:04
Tovább

A búza tavaszi első fejtrágyázása

Amikor megérkezik a tavasz a gazda első dolga gabonaterületének szemrevételezése és az időjárási előrejelzést figyelembe véve a műtrágyaszórás idejének meghatározása, de legalább is körülbelüli megbecslése. A gabona tavaszi fejtrágyázásánál nagy tekintettel kell lennünk a tavaszi fagyos éjszakákra és az enyhe nappalokra.

2015. Márc. 9. 16:18
Tovább

Tavaszi startertrágyázás átgondoltan:komplex tápanyag-utánpótlási technológia magyar gyártótól, magyar földre

A tavaszi vetési időszakban az egyik legfontosabb tényező, hogy a talajba juttatott tápanyagok felvétele megfelelő mértékű, és intenzív legyen, hiszen a jó start megalapozza a vegetációs stabilitást, ami később kihat a terméshozamra is. 

2015. Márc. 3. 09:07
Tovább

Startertrágyázás és talajfertőtlenítés egy menetben? Igen!

Az elmúlt években a magyar termelők a mikrogranulátumok használata során nehéz helyzetbe kerültek. Dönteniük kellett, hogy a tavaszi kultúrák kezdeti fejlődését segítő, dinamikus kelést, gyökérképződést biztosító mikrogranulált startert juttatják ki, vagy a napjainkban egyes kultúrákban nélkülözhetetlen rovarölő talajfertőtlenítőszert.   Erre nyújtunk megoldást új szolgáltatásunkkal!

2015. Febr. 27. 15:56
Tovább

VI. Kukorica Termésverseny

2015. február 13-án került sor a VI. Kukorica Termésverseny díjátadójára, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A precíziós gazdálkodásról, az okszerű talajművelésről, és kukoricatermesztési világrekordokról tartott színvonalas előadások után a verseny értékelése, majd a díjak átadása következett.  

2015. Febr. 17. 15:52
Tovább

Innováció és hatékonyság: Bemutatkozik új műtrágyacsaládunk, a Rizotec NPK

A Fertilia Kft. legújabb, saját gyártású, prémium Rizotec NPK műtrágyája a jól ismert Gramix NPK család tagja, mely a hatékony, gazdaságos és környezetkímélő növénytáplálást alapozza meg!

2015. Jan. 23. 15:39
Tovább