Rizodyne talajaktivátor

2012. Ápr. 19. 03:55

Mit tud a Rizodyne talajaktivátor?
 
Milyen jótékony hatása van a Rizodyne talajaktivátornak a kukoricára és a napraforgóra? 
 

A tavaszi vetési időszakban a hideg és száraz talajviszonyok gátolják a tápanyagok felvételét. A tápelemek anyagáramlása a kezdeti gyökérfejlődés időszakában mérsékelt lehet, így a korábban kiadott foszfor adagok feltárásához nincs megfelelő gyökértevékenység, ill. a kora tavasszal a mikroorganizmusok is alacsony aktivitással működnek.
 
A Rizodyne egy talajéletet javító szerves komponens, mely a növényspecifikus gramix starter NPK-kban, valamint a talajvizsgálati eredményen alapuló egyedi összetételű gramix starter NPK műtrágyákban található. Az UMG MICRO növényspecifikus termékcsalád is Rizodyne talajaktivátor kiegészítéssel kerül forgalomba.
 
A Rizodyne a szerves hatóanyagok teljes sorával növeli a talajaktivitást a csírázó mag környezetében, elősegítve ezzel a talajlakó mikroorganizmusok szaporodását.

A talaj mikrobiológiai aktivitásának növekedésével intenzívebb tápanyagfelvételt, az aminosavaknak köszönhetően gyorsabb mikroelem felvételt szavatol, az új gyökerek képződését serkenti.

Javítja szerves sav, és vitamin tartalmánál fogva a só- és aszálytűrő képességet.

A vele együtt kijuttatott ásványi tápanyagok felvehetőségét teszi hatékonyabbá, ezáltal a mezo- és mikroelemekkel kiegészített műtrágya granulátum hatásfokát is nagyban javítja.

A harmonikus tápanyag ellátás elvét követve javasoljuk a Rizodyne talajaktivátorral és a mezo- és mikroelemekkel kiegészített növényspecifikus vagy egyedi összetételű gramix NPK műtrágyáink használatát, melyek különösen hatékony formulájuk révén a növényi anyagcsere folyamatokban jelentős szerepet töltenek be.

A jobb hozam és minőség elérése érdekében a kifejezetten a kukorica és napraforgó igényeire kifejlesztett UMG MICRO ZeaStart és UMG MICRO HeliaStart mikrogranulált műtrágyát ajánljuk.