Innováció és hatékonyság: Bemutatkozik új műtrágyacsaládunk, a Rizotec NPK

2015. Jan. 23. 15:39

A Fertilia Kft. legújabb, saját gyártású, prémium Rizotec NPK műtrágyája a jól ismert Gramix NPK család tagja, mely a hatékony, gazdaságos és környezetkímélő növénytáplálást alapozza meg!


Az új Rizotec NPK műtrágyák 2 nagy csoportra oszthatóak. A növényspecifikus, az adott kultúra igénye alapján összeállított műtrágyákra, és a talajvizsgálati eredmények birtokában egyedileg összeállított, azaz teljes mértékben a termelő igényére szabható műtrágyákra.
 
Mindkét esetben tartalmazza a Rizotec NPK a növény számára szükséges makroelemeket, a zavartalan fejlődéshez elengedhetetlen mezo- és mikroelemeket, és a szerves anyagokkal dúsított, egyedülálló fejlesztésünket, a Rizodyne talajaktivátort egyaránt.
 
Az élet a talajban kezdődik

A tápanyag felvétel a növényzet gyökerén keresztül játszódik le. A kijuttatott tápanyagokat, a gyökér közvetlen környezetében élő mikroorganizmusok áldásos tevékenysége alakítja át a növény számára felvehető formává. A gyökerek közvetlen közelében, az ún. rizoszférában kb. 0,4-0,6 mm széles sávban vannak jelen ezek a mikroorganizmusok, melyeket a gyökérnedvek aktivizálnak. Könnyen belátható, hogy a kijuttatott tápanyagok minél nagyobb arányú hasznosulásához szükséges e hasznos mikroorganizmusok munkáját megtámogatni.

A Fertilia Kft. új, Rizotec NPK műtrágyacsaládja amellett, hogy segíti a mikroorganizmusok munkáját, a szaporodásukat és életterüket is jelentősen megnöveli a saját fejlesztésű Rizodyne talajaktivátor tartalomnak köszönhetően! Kísérletek bizonyítják, hogy a Rizodyne talajaktivátor hatására a gyökér körüli, mikroorganizmusok által „lakott” rizoszféra réteg 1,2-1,5 mm-re nőtt, illetve számuk 444–szerese lett.
 
Miért van ennek nagy jelentősége?

Azért, mert a növények a számukra szükséges tápanyagokat szélesebb sávból tudják felvenni, illetve a sokkal aktívabb talajélet következtében harmonikusabban jutnak tápanyaghoz.
 
Szakmailag a legjobbat

A tavaszi vetésű szántóföldi növények, a kukorica, a napraforgó valós mezo- és mikroelem igényéhez igazodó, kiegyensúlyozott tápelem ellátást biztosító, kifejezetten a magyar termőföldekre adaptált Rizotec NPK növényspecifikus összetételek minden termelő számára elérhetőek!
 
A Rizotec NPK a mikroelemeket szerves komplex formában, a cinket EDDHSA kelát vegyületként tartalmazza, ami a talajon való megkötődésüket megakadályozva elősegíti a nagyobb hatékonyságú felvételüket a gyökéren keresztül. A növény egységes, egészséges fejlődése következtében magasabb terméshozammal, magasabb minőséggel hálálja meg a gazdának a Rizotec NPK használatát.

A korszerű bulk blending technológiával gyártott Rizotec NPK mellett szól az is, hogy a komplex műtrágyákkal szemben nem lép fel kémiai reakció, ami pl. a mikroelemekre negatív hatást gyakorolhat, és a felvehetőséget is korlátozhatja.

Amennyiben Ön rendelkezik talajvizsgálati eredményekkel, az ezek alapján összeállított, igény szerint már akár 2 tonna mennyiségben legyártott egyedi összetételű Rizotec NPK az ideális választást, mely szakmailag ma hazánkban a legmagasabb szintű, leghatékonyabb, és legcélszerűbb műtrágyázási megoldást nyújtja!

A Fertilia szakmai háttértámogatása a Rizotec Program keretében történik, mely magában foglalja a tápanyag-utánpótlási felmérést és szaktanácsadást, és a teljes műtrágyázási technológiai ajánlást, gyártást, logisztikai folyamatokat egyaránt.
 
Rizotec NPK műtrágyáinkkal kapcsolatos szakmai kérdéseire örömmel válaszolunk, szaktanácsadóink a hét minden napján hívható információs vonalunkon, a 06-30-566-5386-os telefonszámon várják jelentkezését, továbbá a szaktanacsadas@fertilia.hu email címen is szívesen adunk írásbeli segítséget!