Búza, repce fejtrágyázása FertiSol NP oldatokkal

2016. Márc. 7. 14:47

A víznyomás alatt lévő őszi búza és repce vetésekre kora tavasszal érdemes foszfor oldatos folyékony nitrogén fejtrágyát kijuttatni, hogy a gyökérzet fejlődésének elősegítésével magához térjen a télen legyengült állomány.

 
Gyakran megfigyelhetőek az anticiánosodás tünetei a foszforhiány következtében, a leveleken bíborlilás elszíneződések jelennek meg. A foszfor hatóanyag visszapótlására ezért kiválóak a folyékony fejtrágyák, melyeknek nagy előnyei, hogy gyorsan hatnak, a levélen keresztül azonnal hasznosulnak.
 
A Fertilia folyékony NP műtrágyacsaládja a FertiSol. A FertiSol foszfor tartalma révén  elősegíti a termésképzést, a generatív szervek fejlődését gyorsítja. A FertiSol további előnye, hogy mikroelemekkel dúsítható. Széles hőmérsékleti tartományban stabil és ellenálló marad, jól tárolható.
 
 
Az őszi búza bokrosodásakor ajánljuk a FertiSol 21 N+0,3 Cu+0,15 S és a FertiSol 17 N+2 P+0,2 Cu+0,1 S összetételeket. A réz réz-amin-komplex formulája révén javítja a termény fehérje és sikér tartalmát.

Kalászhányás előtt utolsó fejtrágyaként a FertiSol 24 N+0,3 Ca+0,15 Mg+0,2 S összetétel a javasolt. Magnéziumtartalma a gabonák szemtelítődésénél nagy jelentőségű, minőségjavító hatású, ill. növeli a fotoszintetikus aktivitást. A kalciumnak szárszilárdságot növelő hatása van, így megelőzhető a megfelelő kalcium ellátással a búza megdőlése.
 

 
Repce virágzás előtti kiegészítő fejtrágyájaként ajánljuk a FertiSol 21 N+0,3 B termékünket. A bór borát anion formában található a termékben. A bór segíti a tápelem felvételt, a pozitív vízmérleget, a virág- és termésképzést, illetve növeli az olajtartalmat.
 
Az őszi kultúrák tavaszi fejtrágyázására 150–300 kg/ha dózisban javasoljuk használatát, különösen, ha gyenge, rosszul begyökeresedett állománnyal van dolgunk.
 
A Fertilia újdonsága az ammónium-polifoszfát tartalmú FertiSol NP, mely sajátos szerkezettel megakadályozza a foszfátlekötődést és kimosódást a talajban, így az közvetlenül felvehető oldott tápanyagforrást biztosít a növénynek.
 
 
Hívja személyre szabott ajánlatért a hét bármely napján SZAKTANÁCSADÓI INFORMÁCIÓS VONALUNKAT: 06-30-566-5386