Hatékony, természetbarát tarlókezelés a Fertisol RIZO segítségével

2023. Aug. 1. 11:57

Tudtad, hogy a Fertisol RIZO növény- és talajkondicionáló használatával nem csak a talajszerkezetet javíthatod, hanem plusz 1 AÖP pontot is gyűjthetsz? Íme, a részletek!
 

A műtrágya piacán előforduló ingadozások és magas árak miatt egyre fontosabb, hogy termelőként megtaláld a lehető leghatékonyabb és költséghatékonyabb megoldásokat a tápanyag-visszapótlásra. Ebben lesz a Fertisol RIZO a segítségedre!
 
A Fertisol RIZO, a Fertilia saját fejlesztése, segítséget nyújt a talajban természetesen előforduló mikroorganizmusok "felébresztésében", aktivizálásában. Ezzel gyorsítja a szár- és gyökérmaradványokban lévő tápelemek hasznosítását a következő termesztett kultúra számára. A termék használatával a szár- és gyökérmaradványok lebontása egy irányított, intenzív folyamattá válik, ezzel gazdagítva a talaj tápanyagkészletét
 
A Fertisol RIZO előnyei között szerepel, hogy hosszú hatástartamú formában tartalmazza a nitrogént, gyorsan kijuttatható, egyenletesen "bevonja" a talajt és a szármaradványokat, és emellett számos természetes anyagot is tartalmaz, mint az aminosavak, fehérjék, nukleinsavak, szerves savak, vitaminok, szerves kén és mikroelemek.
 
A Fertisol RIZO alkalmazása több előnnyel is jár. Felgyorsul a szár- és gyökérmaradványok lebontása, javul a talaj szerkezete és tápanyagmobilizálhatósága, növekszik a talaj szervesanyag tartalma, és még 1 AÖP pontot is gyűjthetsz vele.
 
A Fertisol RIZO kijuttatása különböző növényeknél eltérő mennyiségben javasolt.
Kisebb gyökér- és szártömegű növényeknél (repce, gabonák, borsó, stb.) 100 – 120 liter/ha, míg nagyobb gyökér- és szártömegű növényeknél (kukorica, napraforgó, stb.) 150 – 200 liter/ha mennyiségben.
A kijuttatás után a termék stabil, nem igényli az azonnali bedolgozást, nem illan el, nem bomlik.
 
Ha további információra vagy ajánlatra lenne szükséged, keress minket elérhetőségeinken!

Botka Beatrix: értékesítés
Tel.: +36 70 795 7358
e-mail: botka.beatrix@fertiliatrans.hu
 
Simon Péter: ügyvezető, értékesítés
Tel.:  +36 30 377 5666
e-mail: simon.peter@fertiliatrans.hu